Patries Knoot

Muziek, en in het bijzonder zang, had al zeer vroeg een grote aantrekkingskracht op mij. Zowel het luisteren als het zingen. Het is voor mij een prachtige taal die rechtstreeks naar hart en ziel gaat.

Ervaring

Na mijn conservatorium jaren in Tilburg, waar ik vocaal ensemble muziek studeerde, ben ik lessen gaan volgen bij Hennie Grimijzer. Bij haar heb ik naast klassiek ook musical en jazz gezongen. Individuele jazzlessen heb ik gekregen van Deborah Carter en stemcoaching van Elizabeth Ebbink.

Werkzaamheden

Sinds 1995 geef ik privé zanglessen aan kinderen, jongeren en volwassenen in diverse stijlen: lichte muziek, klassiek, musical, pop en jazz. Ik geef zangbegeleiding en stemcoaching aan ensembles en koren. Bij een aantal theater- en musicalgroepen ben ik werkzaam als zangcoach. Ik geef ook workshops samenzang aan bedrijven.

Lesgeven en dirigeren liggen mij na aan het hart… Ik vind het coachen en een ontwikkeling begeleiden zeer boeiend en doe dat met enthousiasme en gedegen kennis.

Koren

In navolging van oa. het Amsterdam Slotervaart Ziekenhuis heb ik in Den Bosch in 2012 een koor voor afasiepatiënten opgericht en begeleid.

Verder ben ik een aantal jaar dirigente geweest van het Shantykoor “Het Loopend Tuygh” in Zaltbommel en het Pop en Rock koor “Jukebox” in Boxtel. Nu dirigeer ik het Internationale vrouwenkoor “Cantadora”(wereldmuziek) in Zaltbommel en een aantal ensembles in Zaltbommel.

Al lange tijd zing ik in het kwartet “Vier”; we zingen renaissance, klassiek, modern en jazz. Optredens: o.a met kwartet “Vier”, solo in Gent (J. Cage) enin een Hildegard von Bingen project tijdens de Boulevard Den Bosch.

© 2023, PUR SANG. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.